Wandelen in Oostenrijk: Kulinarischer Jacobsweg voor lekkerbekken

Wandelen in Oostenrijk: Kulinarischer Jacobsweg voor lekkerbekken

Wandelen is weer helemaal in en Oostenrijk biedt mogelijkheden bij uitstek! Houd je ook wel van een lekker hapje en drankje onderweg? Dan is de (de naam zegt het al) Kulinarischer Jacobsweg écht een aanrader. Hoofdredacteur Claudia probeerde het vast uit.

Wil je culinair wandelen, ga dan naar Ischgl (Tirol, Paznauntal). Een mondaine plaats, die  ook wel het culinaire mekka van de Alpen wordt genoemd.

Met twee talentvolle lokale koks in de Michelingids en Gault Millau – Martin Sieberer van de Paznauner Stube en Benjamin Parth van restaurant Stüva  (18 mutsen maar liefst) – kon het niet uitblijven dat gastronomie ook hoog over de alpenweiden geblazen wordt.

Legendarische Oostenrijkse chef-kok Eclkart Witzigmann bedacht de Kulinarische Jakobsweg.

In vijf alpenhutten staat een gerecht van een Michelin-kok op de kaart. Het principe is simpel: je wandelt van berghut naar berghut, allemaal boven de 2000 meter gelegen.

Zo kom je op wonderschoon gelegen plekken, waar je ook nog eens fantastisch eet. Altijd op basis van streekproducten uit het Paznauntal. 

Hollands culinair

Vorig jaar stond onze eigen Jacob Jan Boerema (De Leest, Vaassen) op de kaart in de Heidelberger Hütte, die stiekem al een beetje in Zwitserland ligt. Wandelen zonder grenzen.

In de alpenhutten kun je ook overnachten, zo heb je letterlijk een hiking-tocht on top of the world.

Geoefende wandelaar

Langs de toppen wandelen is wel voor de geoefende wandelaar, want de paadjes zijn vaak klein en glad, ofschoon wel uitstekend bewegwijzerd. Maar de beloning is groot: magnifieke uitzichten en bij aankomst dus een gerecht van een internationale chef-kok.

De feestelijke opening van de Kulinarische Jakobsweg is op 9 juli. Omdat het concept tien jaar bestaat, zijn er nog meer internationale chefs toegevoegd. Een tipje van de sluier: Harald Wohlfahrt en Michael Wignall. Je kunt de weg lopen tot eind september. 

Meer info: www.ischgl.com