Wandelen in Oostenrijk: IJswandelen op de Stubaier Gletscher

Wandelen in Oostenrijk: IJswandelen op de Stubaier Gletscher

Zomers ijswandelen doe je op de Stubaier Gletscher. Op zo'n drieduizend meter ligt deze ijsplaat er stijfbevroren bij. En dat geeft prachtige vergezichten. Een onvergetelijke belevenis.

Ideaal om vanuit Nederland even snel je dosis Sound of Music met bijbehorende bergen te pakken. Vanaf het vliegveld bereik je met een huurauto in 20 minuten Fulpmes, een van de belangrijkste plaatsen in het Stubaital.

De Stubaier Gletscher ligt zo’n 20 minuten van Innsbruck. 

Het gebied staat bekend om zijn zeven majestueuze bergen, waarvan de Zuckerhütl (3507 m.) misschien wel de indrukwekkendste is. En natuurlijk de Stubaier Gletscher zelf. Ook in de zomer glinstert hij je tegemoet. Al trekt hij zich volgens kenners door klimaatverandering steeds verder terug.

Daarom is er een Eisgrotte ín de gletsjer, die verhaalt over zijn geschiedenis en een fantastisch inkijkje geeft.

Daarna de gletsjer op. Wat een spectaculair gevoel: in de zomer op ijs lopen! Wel zijn speciale grip-wandelschoenen vereist, anders bereik je de top niet.

Daar lonken de reuzenschnitzel van hooggelegen restaurant Jochdale én het uitzichtspunt Top of Tyrol.

De top is ook te bereiken met de Schaufeljochbahn. Wie gevoelig is voor hoogteziekte, doet er overigens goed aan, eerst te acclimatiseren op tussenstation Fernau.

Klettersteigen

Om bij de top te komen, heb je verschillende kabelstations nodig. De net opgeleverde 3S Eisgratbahn is de spectaculairste.

Onze tip: loop bij het omwisselen op tussenstation Ferna even naar rechts. Daar zit niet alleen Alpenhut Fernau, maar zijn ook diverse oefenparcoursen voor het Klettersteigen. Lijkt je dat wat: rotsen beklimmen? Boek dan voor de eerste keer een gids vanuit Stubai Alpin Neustift. 

www.stubai.at/nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in