Schotse Sisterhood: wandelen in de Highlands

Door Ella Vermeulen
Schotse Sisterhood: wandelen in de Highlands

Een gebied voor vrijdenkende vrouwen.

Afgaand op de avonturen van Caroline Tensen en Anita Witzier is wandelen in Schotland hartstikke hot. Dat kun je op eigen gelegenheid doen en per arrangement.

Schotse Sisterhood: wandelen in de Highlands
Zoals van Wilderness Schotland, dat speciale hikes voor vrouwen aanbiedt in het Cairngorms National Park in de Hooglanden. En wel als ode aan vrouwen als schrijver Nan Shepherd die het grootste deel van haar leven alleen door de hooglanden dwaalde en erover schreef, zoals in The Living Mountain.

"Often the mountain gives itself most completely when I have no destination, when I reach nowhere in particular, but have gone out merely to be with the mountain as one visits a friend with no intention but to be with him."

Maar ook dichter Anne Grant, fotograaf Isabella Bird en suffragettes assorti  struinden er in de 18de en 19de eeuw al rond, in een tijd dat het nog not done was om als vrouw dit soort dingen te doen. Het is een gebied dat vrijdenkers aantrekt.

Schotse Sisterhood: wandelen in de Highlands

Wat betreft het gebied: je kunt er dagwandelingen maken, je kunt er zoals gezegd in je eentje op uit of met een gids (op zich best een goed idee, want het is echt een woest gebied) en dan zijn er dus nog de women only wandelingen, waar ook yoga, zwemmen in natuurwater en wat survivalskills leren bij zit. En bonding natuurlijk, in de voetsporen van Nan, Anne en Isabella.

Foto's (c) Getty Images, herkomst foto Nan onbekend 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in