Populair onder 50+ singles: de wandeldate!

Door Ella Vermeulen
man vrouw strand wandelen

Actief, ontspannen en niet zo beladen als tegenover elkaar aan de koffie zitten.

Daten is niet voor watjes, dat zal iedereen die zich eraan waagt kunnen beamen. Of je nu gaat voor een blind date die door een kennis is georganiseerd, een serieuze datingapp of de vleesmarkt van Tinder, gevoel voor humor en relativeringsvermogen zijn geen overbodige luxe.

Erop uit!

Kan dat nu niet wat minder beladen en vriendelijker? Jawel, we tippen De Wandeldate, een datingsite voor single wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers in Nederland en België vanaf 18 jaar.

Je kunt één op één afspreken met andere leden of wandelen met een groep die wordt samengesteld op leeftijd. Het is leuke, ongedwongen manier om andere mensen te leren kennen. Omdat je niet de hele tijd oogcontact hebt, zoals bijvoorbeeld in een koffietentje of restaurant, verlopen de gesprekken over het algemeen wat meer ontspannen.

Het is ook een actieve manier van daten waarbij je wat doet in plaats van alleen tegenover elkaar zitten. En als je van frisse lucht houdt, heb je dát alvast gemeen – wie weet wat er nog meer van komt!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in