Ontsnappen aan de winter? Ga wandelen op Tenerife!

Wandelen in Tenerife

Meer dan 1500 kilometer aan wandelpaden door 43 natuurgebieden.

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je Tenerife hoort. Maar het grootste Canarische eiland ontpopt zich tot een waar wandelwalhalla met fantastische uitgestippelde routes.

Wil je dus aan de winterkou ontsnappen én lekker genieten van de natuur, dan heb je bij deze een toplocatie voor op je bucket list. Extra leuk: door te gaan wandelen op het eiland, kom je veel dichterbij vulkanische gebieden, ruige kloven, grillige kustlijnen en tropische bossen dan als je er 'gewoon' aan het zwembad zou gaan liggen of een dagtochtje zou boeken.

Tenerife

Waar te beginnen? Nou, in Teide Nationaal Park bijvoorbeeld, op de Montaña Blanca. Een tocht van 8 kilometer langs vulkanisch gesteende, over enorme hellingen en naar uitkijkpunt Mirador de La Fortaleza. Een klim van bijna 1200 meter, dus niet voor de poes.

Tenerife

Wil je minder klimmen dan ga je naar het beschermde gebied in Malpaís de Güímar, waar je in 6 kilometer van en naar het haventje loopt door het vulkaanlandschap. Hoogtemeters? Bijna nul.

Tenerife

Veel meer wandelroutes vind je hier.

Beeld: Turismo de Tenerife

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in