Leer Amsterdam kennen in 10 x 10.000 stappen

Leer Amsterdam kennen in 10 x 10.000 stappen

Sierlijke gevels en betonnen dozen zullen nooit meer hetzelfde zijn.

In Amsterdam in 10.000 stappen van Hannah Bakx en Roos Hamelink vind je tien wandelingen tussen de zes en acht kilometer. Verschillende types wandelaars komen hiermee historisch verantwoord aan hun stappen.

Zo zijn de wandelingen bedoeld voor de doorgewinterde Amsterdammer, om de eigen buurt en daarna de rest van Mokum op een andere manier te leren kennen.

Leer Amsterdam kennen in 10 x 10.000 stappen

Maar de wandelingen zijn ook voor kersverse bewoners van de stad, zoals bijvoorbeeld ene Amalia en al die andere studenten die er deze zomer hun plekje zoeken. Het is een mooie kennismaking met je nieuwe woonplaats. En kom je van buiten de stad? Dan is Amsterdam ook een beetje jouw stad als hoofdstad van Nederland en is het boek een leuk uitgangspunt om de stad eens anders te beleven.

Leer Amsterdam kennen in 10 x 10.000 stappen

De wandelingen staan genoeg op zichzelf om ze te wandelen in volgorde naar keuze. Maar als je bij het begin begint en van het Centrum, via Oud- West, de Plantage, De Pijp & de Rivierenbuurt, Zuid, Noord, Bos en Lommer & De Baarsjes, Oost en Nieuw- West naar de Bijlmer loopt?

Leer Amsterdam kennen in 10 x 10.000 stappen

Dan loop je in grote lijnen met de tijd mee en ontdek je hoe Amsterdam als een olievlek steeds groter werd, welke idealen stadsplanners door de eeuwen heen wel meenamen naar een volgende buurt en welke ideeën ze juist achterlieten, en hoe de ontwikkelingen in deze stad zich eigenlijk steeds herhalen. Met steeds weer die vraag: hoe zorg je voor genoeg woonruimte voor alle inwoners van de stad? Amsterdam in 10.000 stappen kost € 19,50.

Foto's (c) Getty Images, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in