Hou je van wandelen, check dan even deze veelgeprezen routes

Door Ella Vermeulen
wandelen

Of je nu een etappe loopt of de hele wandeling dit zijn absolute aanraders!

Het Stellingenpad is verkozen tot de mooiste wandelroute 2023 van de Benelux. Nu ben je vast ook benieuwd wat de runners-up waren. Die vind je hier, voor het geval je zin hebt om een lekker eind te gaan lopen.

Het Betuwepad

Het Betuwepad is een Nederlands streekpad in de Betuwe dat in 2021 werd uitgezet door Wandelnet, de lengte is 146 kilometer. Het begint in Tiel om via Culemborg daar ook weer te eindigen. Je loopt langs groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Deze wandeling is op te splitsen in 12 fantastische dagwandelingen en altijd mooi, maar zeker een aanrader in het voorjaar als de bloesems bloeien en aan het einde van de zomer, als er overal fruitkraampjes staan.

GRP 161 Tour du Pays de Bouillon

Op deze nieuw samengestelde lus-route (38 km) op het populaire langeafstandswandelpad (186 km) in de Belgische Ardennen zie je te voet alle verschillende facetten van de streek: dorpen en gehuchten, valleien, plateaus, bosmassieven, rijk historisch verleden en erfgoed. Hier wandelen voelt alsof je echt even in een heel andere omgeving bent.

De Heuvelrughike

De Heuvelrughike is een vijfdaagse wandelroute van 92 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. Je begint aan de oevers van het Gooimeer in Huizen en eindigt aan de voet van de Grebbeberg net voorbij Rhenen. Tijdens de hike beleef je zowel de schoonheid van het oer-Hollandse stuwwallenlandschap als de rijke geschiedenis van de Heuvelrug. Onderweg maak je aardig wat hoogtemeters #kuitenbijter

De National Park Trail

Deze langeafstandswandeling van 110 kilometer is uitgebreid en vernieuwd, en laat je de mooiste plekken van het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg zien. Je maakt zeven beklimmingen, komt langs vennen en waterplassen, door heide, duinen en bossen, waaronder een fascinerend jeneverbesbos.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in