De 5 mooiste wandelingen op… Mallorca!

Van lieflijk tot avontuurlijk, je vindt het op dit mooie eiland.

Door Ella Vermeulen
Mallorca Torrent de Pareis

Voor wie van winterwandelen in de zon houdt, tippen we Mallorca. De winters zijn zacht met best aangename temperaturen. Zo is het in de maanden december, januari en februari met gemiddeld 16 graden nog prima weer, zeker voor wie graag wandelt.

 

Ideale temperatuur

Er ligt een groot aantal wandelroutes door de bergketen Serra de Tramuntana (UNESCO-werelderfgoed) met verschillende moeilijkheidsgraden. Voor zo'n wandeling is het in de zomer vaak veel te warm, maar nu is het de ideale temperatuur om lekker te stappen, zeker met een licht zonnetje op je bol.

Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen voor als je meteen een verblijf bij je hike-plannen zoekt, heeft de gegevens van AllTrails van meer dan 600 wandelingen geanalyseerd om de best beoordeelde wandelroutes op Mallorca te vinden. Komen ze!

 

Es Pujadors - Coll de na Benet - Bon Aire

5/5 sterren

De wandelroute Es Pujadors - Coll de na Benet - Bon Aire kwam als grote winnaar uit de bus. Het wandelpad is ongeveer vijf kilometer lang en ligt in de buurt van Alcúdia in het noorden van Mallorca. De route heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en kan in ongeveer twee uur worden gelopen. Het panoramapad is op sommige plaatsen wat rotsig, maar biedt een fantastisch uitzicht op de omringende bergen en de zee. Een wandeling bij zonsopgang of zonsondergang kan bijzonder mooi zijn. Vergeet niet voldoende water in te pakken en zonnebrand is ook niet overbodig!

 

La Trapa Ruina rondwandeling  

4,7/5 sterren

De rondwandeling langs de ruïnes van "La Trapa" bij Port d'Andratx staat op de tweede plaats. De route van 7,6 kilometer scoort 4,7 van de 5 sterren en 214 beoordelingen en wordt als niet erg zwaar geclassificeerd. De wandeling duurt gemiddeld iets minder dan drie uur en kan het hele jaar door worden gedaan. De route is vooral leuk voor de vogelliefhebbers onder ons, want je kunt er veel verschillende vogelsoorten spotten. Het uitzicht op zee en de oude stad Sant Elm is alleen al de moeite waard om deze route te lopen. Pak wel even je stevige wandelschoenen in, want er zijn een paar rotsige stukken.

 

Valldemossa - Puig de Teix - Puig Gros

4.7/5 sterren

Op de derde plaats staat een van de moeilijkste routes, die loopt van Valldemossa naar Puig de Teix. Dit pad, dat ongeveer 13 kilometer lang is, is erg populair bij veel bergwandelaars, dus de kans is groot dat je gezelschap krijgt op deze route. Het is een behoorlijk veeleisende route die ongeveer vijf uur duurt. Omdat de route erg gevarieerd is, is dit voor de echte sportievelingen. De route komt ook weer uit in Valldemossa, want het is een rondwandeling. Na de wandeling adviseren we zeker om te stoppen bij een van de heerlijke restaurants in het dorp om bij te komen van de inspanning. Voordat je aan deze tocht begint, moet je de actuele informatie ter plaatse nog even checken, aangezien sommige delen van het pad om verschillende redenen niet begaanbaar kunnen zijn.

 

Ruta de Pedra en Sec - Variant al Puig de Maria

4.7/5 sterren

De volgende route in onze top 10 is de Ruta de Piedra en Sec GR221, letterlijk vertaald “de droge stenen route” die langs de westkust door het Serra de Tramuntana-gebergte loopt en op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Deze vijf kilometer lange route, die ongeveer twee uur duurt, wordt beschouwd als een gemakkelijke route die door beginners kan worden gedaan. Dit pad, dat vlakbij het dorp Pollença loopt, is in elk jaargetijde ideaal om te wandelen. Het onderscheidt zich door zijn gevarieerde landschap, prachtige uitzicht op de kust en typische mediterrane landschap.

 

Ermita la Victoria - Penya des Migdia - Talaia d'Alcúdia

4.7/5 sterren

De route die de vijfde plaats inneemt ligt ten oosten van de stad Alcúdia, een stad in het noorden van het eiland. De tocht begint in Ermita de la Victoria en gaat door een populair gebied voor fervente wandelaars. Deze route is geclassificeerd als moeilijk, omdat er een aantal uitdagende stukken tussen zitten. Je moet je dus goed voorbereiden voordat je deze wandeling onderneemt. Sommige wandelaars laten weten dat het pad op sommige plaatsen wat rotsig en moeilijk begaanbaar is, maar het panoramische uitzicht is de moeite waard! Volgens AllTrails duurt de route ongeveer drie uur en 50 minuten.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in