A walk on the wild side in... België!

A walk on the wild side in... België!

De natuur is er net een tikje woester dan bij ons.

Voor wie uitgewandeld is in Nederland: ook bij de zuiderburen zijn er prachtige gebieden om je wanderlust in te botvieren. Zoals…

Parc Naturel Hautes Fagnes in Wallonië

Dit is een gebied om in de herfst te verkennen met Wuthering Heights in je achterhoofd, je vindt er uitgestrekte heidevelden en veenmoerassen aan de noordkant.

Meer naar het zuiden begint de heuvelachtige opper-Eifel met bossen en meertjes. Het hoogste punt is de Signal de Botrange (694 meter), overnachten en bijtanken kun je onder andere in  Eupen, Montjoie, Spa en Malmedy  

Nationaal Park Hoge Kempen, Belgisch Limburg

Bos, heide, beekjes en hier en daar een zandverstuiving op 12.000 hectare: dit is het grootste nationaal park in Vlaanderen.

Het is er redelijk vlak, voor wie niet van hellingtrekken houdt en er is voor 220 km aan wandelroutes in uitgezet. We tippen de twee tochten die starten Pietersheim en het Blotevoetenpad in Lieteberg.

Het Zwin in West-Vlaanderen

Net over de Nederlandse grens ligt het Zwin, een uniek zilt natuurreservaat dat met 150 hectare aan de kleine kant is voor een natuurpark, maar tegelijk zo wonderschoon is dat je er absoluut eens wilt uitwaaien.

Het is een paradijs voor vogelspotters en je loopt er door de duinen, over het strand en door kwelders. Mondain bijkomen doe je in Knokke, dat op 12 km ligt.  

Openingsfoto © Visit Limburg

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in