Zo zag Amalia's musical eruit

Zo zag Amalia's musical eruit

Een triomf van een avond voor onze kroonprinses. Gisteravond (dinsdag) was de mede door haar geschreven musical Het Kerstklooster te zien in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. En daar liepen de Oranjes voor uit.

In de uitverkochte zaal zaten volgens insiders heel wat Oranjes, onder wie natuurlijk de trotse Willem-Alexander en Máxima, Amalia's zusje en Ariane (Alexia deed zelf mee aan de show) en de beide oma's (Beatrix en Maria Zorreguieta dus).

Op het podium: klas- en schoolgenoten van de prinses (die zelf ook mee zong en acteerde) en haar schrijfpartner Brent Meelhuysen... en Trijntje Oosterhuis. Die als goede vriendin van de Oranjes gestrikt was om de avond een zekere extra kerstallure mee te geven. Daar slaagde ze zo te zien prima in.

Dat de avond een onverdeeld succes was voor onze krachtige kroonprinses, daar twijfelen we niet aan. Haar cast was in elk geval door het dolle heen dat er mocht worden opgetreden in zo'n mooie zaal. Getuige deze castfoto gemaakt in oktober. Wij spotten Amalia niet, maar zoek vooral even mee.

Eerder dit jaar zoemde het dat Amalia haar eerste grote schrijfklus had gescoord toen de musical op de site van de Koninklijke Schouwburg werd aangekondigd als zijnde een productie van haar school, Gymnasium Sorghvliet, met als schrijver onder andere 'Emilia van Nassau'. Toen was de voorstelling (gelukkig voor de prinses) al uitverkocht. Zij kon dus in alle privacy genieten van haar grote moment.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in