Zien: The Crown filmt de ontmoeting van Will en Kate

Op de plek waar het ooit écht gebeurde!

The Crown
© Getty Images

Het is gezellig op St. Andrews, de Schotse universiteit waar prins William eind jaren negentig zijn Catherine ontmoette. Daar is de productie van seizoen zes van The Crown neergestreken voor opnames.

Bij The Crown houden ze van echte locaties. En hoewel voor Buckingham Palace altijd gefilmd werd in andere paleisjes, krijgen ze wél de kans om gebruik te maken van de echte universiteitsgebouwen van St. Andrews.

Daar zijn de Will en Kate van de serie, acteurs Ed McVey en Meg Bellamy, de laatste weken druk in de weer om het begin van hun love story te filmen.

Compleet met verlangende blikken…

The Crown
© Getty Images

…en leuke inzichten in hoe hun studentenleven was. Zo werkte Kate ergens in de horeca en mocht Meg daarom compleet met naamplaatje draaien in een pizzeria.

De studenten van St. Andrews zijn er vol van, zulke interessante opnames op hun school. Op TikTok verschijnt het ene na het andere filmpje van studenten die ‘Will en Kate’ bekijken tijdens de opnames.

The Crown
© Getty Images

Onder die studenten is trouwens ook Lady Louise Windsor, de oudste achterkleindochter van koningin Elizabeth en de dochter van prins Edward en zijn Sophie. Voor haar zal het vermoedelijk wat awkward zijn dat er een serie over haar familie wordt opgenomen op haar school terwijl ze zelf juist naar Schotland ging voor enige anonimiteit.

Die hadden Will en Kate in hun tijd op St. Andrews zeker. Ze leerden elkaar in hun eerste jaar kennen en trokken in hun tweede jaar bij elkaar in. “Als vrienden”, zei prins William daar ooit over. “Met een paar andere mensen. Maar daar bloeide dus wel iets uit op.”

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe (en laatste!) seizoen van The Crown uitkomt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in