Windsors vullen de Royal Loge

Door Ella Vermeulen
Windsors vullen de Royal Loge

Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall.

Aan koninklijke aandacht voor het jaarlijkse Royal British Legion Festival geen gebrek. De Royal Loge stroomde vlot vol met Windsors die de optredens van leden van de militaire troepen bijwoonden. Het was het eerste event waar prins William en prins Harry samen op aanwezig waren sinds Harry bevestigde dat het even niet zo lekker gaat tussen de broers.

Er was weinig contact tussen hen, maar dat kwam ook omdat ze nogal ver uit elkaar zaten.

Windsors vullen de Royal Loge

Hoofdgast was uiteraard het staatshoofd, koningin Elizabeth. En de Queen had zo'n beetje al haar naast familie meegenomen en de iedereen-in-het-zwart dresscode iets laten vieren. Dat kon omdat er ruim een eeuw is verstreken van 'diepe rouw' (WOI eindigde in 1918) en dat halve-rouw mag worden aangehouden. Zo droeg Brigitte, de hertogin van Gloucester een bordeaux blouse onder haar zwarte mantel. De Queen hield het traditioneel op zwart, hoewel ze zelf ook niet heel streng in de leer is...

Windsors vullen de Royal Loge

...in 2014 droeg ze blauwgroen met glitters. It's good to be the Queen.

Windsors vullen de Royal Loge

Kroonprins Charles was erbij (in een blauw pak), mét Camilla, de hertogin van Cornwall. Die moest eerder deze week afspraken afzeggen omdat ze geveld was door griep, maar voelde zich inmiddels goed genoeg om haar opwachting te maken.

Cam had het volmaakte kleedje in zwart en donkerblauw gevonden om mee te kunnen doen aan de meer relaxte dresscode en toch de puristen te behagen.

Windsors vullen de Royal Loge

Eveneens aanwezig waren de hertog en hertogin van Cambridge. Catherine koos voor een nieuwe trendy brede haarband met glanzende kralen die vermoedelijk van Zara is. Verder hield ze het ingetogen in een nieuwe donkerblauwe jurk met boothals en zwarte accessoires, zoals haar Jimmy Choo Romy 100 pumps in zwart fluweel en een clutch van Alexander McQueen. De avond was niet het moment om een fashion statement te maken. Van de Queen mocht ze de oorbellen met diamanten en parels lenen.

Windsors vullen de Royal Loge

Meghan, de hertogin van Sussex droeg een zwarte Erdem. Zij had heur haar mooi opgestoken (zodat we haar nieuwe oorbellen met robijnen konden zien: toch een beetje kleur) en prins Harry had zich leuk gedecoreerd met zijn militaire medailles. Afgaand op de foto's van afgelopen week en deze avond zou het ons niets verbazen als die na hun aanstaande verlof met kerst een leuk nieuwtje te melden hebben. Meghan droeg haar trusty Aquazurra Deneuve Bow Pumps met strikje aan de achterkant.

…en ook Sophie, de gravin van Wessex, droeg zwart.

Windsors vullen de Royal Loge

Het Festival of Remembrance eerde de mannen en vrouwen die het leven lieten in militaire conflicten met muziek en militaire drills.

Windsors vullen de Royal Loge

Het wordt al gehouden sinds 1923. Morgen is de officiële, plechtige herdenking.

Foto's (c) Hollandse Hoogte, Kensington Palace, The Royal Family, The British Legion

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in