• Royalty

Willem-Alexander en Máxima betuigen medeleven na aanslag in Barcelona

Door Kim Veldema
Willem-Alexander en Máxima betuigen medeleven na aanslag in Barcelona

Gisteren werd de wereld opgeschrikt door weer een terroristische aanslag, dit keer in Barcelona. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben op Facebook hun medeleven betuigd na de terreurdaad in de Spaanse stad.

Via hun officiële Facebookpagina melden ze: 'Wij leven mee met hen die zijn getroffen door de aanslag in Barcelona en voelen ons verbonden met allen in Spanje en daarbuiten die zich keren tegen terreur en zich inzetten voor een samenleving zonder angst.'

Willem-Alexander en Máxima betuigen medeleven na aanslag in Barcelona
In de namiddag, even na vijf uur, reed gisteren een bestelbus in op voetgangers op de Ramblas, een drukke promenade in Barcelona die populair is onder toeristen. De aanslag heeft - op het moment van schrijven - aan dertien mensen het leven gekost en er zijn honderd mensen gewond geraakt, onder wie drie Nederlanders. 
Koning Filipe van Spanje en zijn echtgenote Letizia Ortiz

'Het zijn moordenaars'De hele wereld reageert geschokt, dat geldt ook voor verschillende koningshuizen. Niet alleen onze koning en koningin deelden hun reactie. Het Spaanse koningshuis laat weten in een tweet: 'Het zijn moordenaars, maar wij laten ons niet terroriseren'. Het bericht werd in korte tijd door veel mensen geliket en gedeeld.

Ook koning Filip van België heeft via social media gereageerd.

Overal ter wereld wordt meegeleefd met de slachtoffers en hun nabestaanden. De Eiffeltoren doofde zijn lichten in Parijs. 

Bron beeld: Hollandse Hoogte