Wie is toch die vrouw die prinses Charlene zo vaak vergezelt?

Door Ella Vermeulen
Melanie-Antoinette Costello de Massy

Alles over Melanie-Antoinette Costello de Massy!

Steun en toeverlaat op de achtergrond, dat is de beste manier om Melanie-Antoinette Costello de Massy te omschrijven. Ze is degene die in het paleis van Monaco  tafelschikkingen compleet maakt als er te weinig vrouwelijke gasten zijn.

Melanie-Antoinette Costello de Massy
© Getty Images

In afwezigheid van Charlene stond ze vorig jaar prins Albert wel eens discreet bij. Ze staat tussen de Grimaldi's bij officiële aangelegenheden. En ze is regelmatig bij werkbezoeken als maatje voor prinses Charlene die haar overduidelijk graag mag.

Melanie-Antoinette Costello de Massy
© Getty Images

Melanie-Antoinette is een achternichtje van prins Albert en een vertrouweling van de familie. Ze is de dochter van Alberts nicht barones Elizabeth Ann de Massy, die op haar beurt support bood aan prins Rainier en prinses Grace.

Melanie-Antoinette Costello de Massy
© Getty Images

Dat Elizabeth en Melanie-Antoinette nu tot de inner circle van de Grimaldi's behoren is best bijzonder, gezien de voorgeschiedenis van hun families.

antoinette rainier monaco
© Getty Images

Elizabeths moeder prinses Antoinette van Monaco, was de oudere zus van prinses Rainier en probeerde ooit haar broertje af te zetten.

De brouille begon met de komst van Elizabeth, die buitenechtelijk werd geboren uit de relatie van Antoinette en haar partner Alejandro Athenase Noghès, professioneel tennisser en advocaat. Bij de geboorte was er nog niet zoveel aan de hand: Elizabeth was het eerste kleinkind van prinses Charlotte die als buitenechtelijke dochter van de toen regerende prins Louis II destijds de troonopvolger was.

antoinette elizabeth alix monaco
© Getty Images

Ze zag later van haar rechten af, zodat die over konden gaan op haar zoon, Rainier. Maar toen Antoinette (links) en Alejandro in 1951 alsnog trouwden, werd Elizabeth (midden) alsnog aan de lijn van troonopvolgers toegevoegd. Het stel kreeg nog twee kinderen, baron Christian Louis en barones Christine Alix (rechts - leek prinses Stéphanie toen ze jong was niet sprekend op haar?), voor ze in 1954 uit elkaar gingen.

Gisèle Pascal
© Getty Images

Antoinette kreeg vervolgens een relatie met Jean Charles Rey, voorzitter van het Monegaskische parlement. Samen bedachten ze een plan om haar broer Rainier, destijds nog ongetrouwd en kinderloos, weg te werken.

Zo verspreidden ze de roddel dat zijn vriendin, de Franse actrice Gisèle Pascal (op de foto met de schaar in haar handen bij Lanvin), onvruchtbaar was. Het idee erachter was dat het parlement dit zo zorgelijk zou vinden dat Antoinette's zoon Christian Louis zou worden erkend als de troonopvolger. Omdat hij nog heel jong was, zou zij als regent optreden.

Antoinette Monaco
© Getty Images

Het liep anders: Rainier leerde Grace Kelly kennen, met wie hij in 1956 trouwde. Grace vertrouwde haar ambitieuze schoonzus terecht voor geen meter en was de drijvende kracht achter het verbannen van Antoinette (hier links achter). Die bracht de rest van haar jaren door met trouwen en scheiden, tot ze weer min of meer werd opgenomen in de familieschoot.

Melanie-Antoinette Costello de Massy
© Getty Images

Hoewel de verhouding tussen Rainier en Antoinette wat moeizaam bleef, was Rainier wel dol op zijn nichtje: Elizabeth (hier links) was bruidsmeisje op zijn huwelijk met Grace en peettante van hun dochter prinses Stéphanie. En ze kon het altijd al heel goed vinden met prins Albert, ze was regelmatig zijn +1 als hij even geen representatieve vriendin had in zijn eindeloze vrijgezellentijd.

Melanie-Antoinette Costello de Massy
© Getty Images

Melanie-Antoinette lijkt die rol te hebben overgenomen, zodat het toch weer all in the family is. En dat zie je grappig genoeg ook: Camille Gottlieb, de jongste dochter van prinses Stéphanie, lijkt sprekend op haar, Melanie-Antoinette hoort echt bij de Grimaldi's.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in