Wat vindt Laurentien er nu echt van om een prinses te zijn?

Laurentien

Hizir Cengiz interviewt Hare Koninklijke Hoogheid.

De afgelopen tien jaar heeft prinses Laurentien zich onderscheiden door haar hoogst persoonlijke stijl en haar inzet voor laaggeletterden en het belang van lezen. Maar ook door gouden acties, zoals haar inzet voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Waarmee ze bewijst dat er ook binnen het Koninklijk Huis best ruimte is voor persoonlijke initiatieven.

In Voetnoot*De Podcast wordt ze geïnterviewd door Hizir Cengiz en dat levert een leuk gesprek op.

Wanneer Hizir vraagt of Laurentien het leuk vindt om een prinses te zijn, doet ze hier eerst een beetje lacherig over. Uiteindelijk geeft ze een heel eerlijk antwoord:

"Je wordt geboren, je bent iemand, je groeit op, dan word je verliefd en dan plakt ineens iemand een label op je. Dan lijkt het alsof je op dat moment, ik was 35 toen ik trouwde, opnieuw geboren wordt."

Vervolgens vertelt de prinses dat ze voor haar huwelijk hard studeerde en werkte en ook al veel had bereikt. "Dat dan de wereld een label op je plakt doet veel met je. Je denkt: wacht eens even, dat ben ik helemaal niet."

Laurentien is thuis opgegroeid met meritocratie, oftewel: je krijgt wat je verdient. "Ik dacht: hoezo verdien ik de titel prinses?" Daardoor voelde het voor haar alsof ze deze titel eerst moest verdienen. Daar heeft ze de afgelopen jaren dan ook hard voor gewerkt. Bovendien moet je in de rol van prinses groeien. "Ik doe dat vanuit de inhoud en vanwege een missie", vertelt ze. "Maar ik heb er jaren over gedaan voordat dat comfortabel voelde."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in