WA, Máxima en Amalia: op sportief op Aruba

Hiken door een nationaal park én er bevallig uitzien? Je moet het maar kunnen.

Amalia Máxima WA Aruba

Another day of sun, daar op Aruba. Waar de Oranjes zojuist in een nationaal park zijn begonnen aan hun tweede dag op het eiland.

Nou was het natuurschoon van de Cariben natuurlijk al ruimschoots te zien voor de Oranjes en de meegereisde pers, want zon, zee en strand laten zich vanuit de meeste hoeken zien. Maar dit soort natuur zagen we nog niet eerder deze trip.

Er werd vanochtend in de vroegte van half negen lokale tijd verzameld bij een uitkijkpunt, altijd een goed fotomoment.

Voordat ze ook maar iets deden daar op Aruba werd er met de jarige prinses Beatrix gebeld.

Amalia Máxima WA Aruba

Denk bij Parke Nacional Arikok trouwens aan fruitbomen en prachtige vogels, qua eilandsprookje.

Daarna mocht het gezelschap het park in voor een hike, al zegt iets ons dat dit een groot woord is voor het aantal mijlen dat werkelijk moet worden afgelegd. Misschien maar goed ook, zelfs op sneakers en in sportief pakkie. Een witte broek, Amalia durft wel.

Máxima ranger

Máxima op solo

De rest van de ochtend blijft trouwens ook in groene sferen: na een ontmoeting met de rangers (Máxima will fit right in!) van het park gaan Willem-Alexander, Máxima en Amalia op bezoek bij royal Aruba Aloe, dat natuurlijk doet in aloëplanten.

Amalia WA jeep Aruba

Later vandaag staat er onder andere een bezoek aan de Universiteit van Aruba op de planning, altijd leuk met de Royal Student in de geledingen. En gaan de koning en Amalia samen op bezoek bij een voetbaltraining. Máxima mag er ondertussen solo op uit voor een landbouwproject dat aansluit bij haar VN-werk.

En vanavond (bij ons vannacht) mogen de Oranjes er weer met z’n drieën op uit: dan worden ze verwacht bij het Bon Bini Aruba Festival.

Amalia Aruba

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in