Voorpret rond de Beierse bruiloft van prins Ludwig en prinses Sophie!

Beieren prins Ludwig Sophie-Alexandra Evekink
© Getty Images

In december trouwde prins Ludwig van Beieren in Paleis Kaltenberg al voor de wet in met Sophie-Alexandra Evekink, sindsdien Sophie-Alexandra, prinses van Beieren. Om het een beetje te plaatsen: Haus Bayern is de dynastie waar ook keizerin Sisi uit voortkwam. 

prins Ludwig Sophie Evekink
© Haus Bayern

Sophie-Alexandra is half-Nederlands, half-Canadees en opgegroeid in Singapore. En menig socialite moest even slikken, want Ludwig stond als de Bavarian Bachelor bekend als 'quite a catch'.

Beieren prins Ludwig Sophie-Alexandra Evekink
© Getty Images

Ludwig, zoon van prins Luitpold en prinses Beatrix van Beieren, is de achter-achter-kleinzoon van de laatste koning van Beieren, Ludwig III. Hij is de stamhouder van de familie. Was Duitsland geen republiek geworden, dan zou hij ooit koning zijn geworden.

Beieren prins Ludwig Sophie-Alexandra Evekink
© Haus Bayern

Nu telt de titel vooral binnen de dynastie en voor de leuk. Hij studeerde rechten, werkt voor de kost als manager en opzichter van het land van de familie, die zetelt in Slot Nymphenburg en startte meerdere non-profit organisaties, onder andere voor goede doelen in Afrika. 

prins Ludwig beieren Sophie Evekink
© Haus Bayern

Sophie studeerde aan het Lincoln College in Oxford, waar ook prinses Elisabeth van België college volgt. Ze werkte een tijdlang voor de VN en is momenteel bezig met haar doctoraat aan de rechtenfaculteit van Oxford, waar ze ook colleges geeft. Haar specialisatie: de preventie van geweld en vrouwenrechten. Hoewel ze inmiddels dus Sophie-Alexandra Prinzessin von Bayern heet, wil ze voor haar werk en publicaties de naam Sophie Evekink aanhouden.

Nederlandse vader 

Ze heeft ook nog banden met Nederland, via haar Nederlandse vader Dorus. Die geeft les aan de Maastricht School of Management. Naast haar studie aan Oxford doet ze dingen voor de World Health Organisation, de G7 en het World Economic Forum. "Ludwig heeft een goede keuze gemaakt," zegt haar schoonvader Luitpold. Mijn toekomstige schoondochter is een ontzettend intelligente en geschoolde vrouw."

Het stel deelt gul in de voorpret van hun grote dag. Het kerkelijk huwelijk wordt gesloten in de Theatinerkerk in München, gevolgd door een receptie in Slot Nymphenburg.

Beieren slot Nymphenburg
© Getty Images

Dat is dit fijne optrekje. Prinses Sophie heeft verklapt dat ze morgen een klassieke trouwjapon van Reem Acra zal dragen, dat haar sluier Nederlandse en Canadese elementen heeft en die van het Oekraïense label Woná Concept is.

prinses Irmingard 1950
© Haus Bayern

Ze zal er een bloementiara bij dragen van haar schoonfamilie, hier heeft prinses Irmingard 'm op in 1950 en ook de zussen van de bruidegom zijn ermee getrouwd. 

De bruidstaart is blauw en wit, de kleuren van Beieren én van het klassieke Nymphenburg porselein. De bloemen worden ook blauw en wit, met Nederlandse tulpen en pioenen en lelietjes van dalen, de favoriete bloemen van de bruid. Sophie's avondjurk is blauw en van Woná Concept, ze wilde geen tweede witte jurk maar liever eentje die ze nog eens naar andere gelegenheden zou kunnen dragen. 

Morgen lees je alles over deze leuke Aristo Wedding, op Nouveau! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in