Spaanse krant: 'Eloise en andere royal nepo-babies pakken hun kans'

De gravinfluencer haalt de Spaanse media met haar nieuwe klus.

Eloise van Oranje

Eloise van Oranje, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, gaat aan de slag als ambassadeur voor L’Oréal. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

Zoals die dingen gaan als bekende, rijke meisjes iets krijgen, wordt er door sommigen met een scheef oog gekeken naar de gravin die dankzij haar populaire Instagram-account een ware Nederlandse celebrity is geworden.

Ze doet mee aan televisieprogramma’s, heeft een eigen lifestyleboek, siert soms covers en is nu dus een nieuwe ambassadeur van L’Oréal op Nederlandse bodem, al is nog niet duidelijk wat die rol precies inhoudt.

Tel daarbij op dat de term ‘nepo baby’ momenteel enorm de ronde doet op internet (het betekent zoveel als ‘iemand die door nepotisme ver komt’ en is trending geworden door een artikel over kinderen van beroemdheden in New York Magazine) en het kon haast niet uitblijven of Elo werd in die categorie geplaatst. De Spaanse online-krant El Confidencial zette haar dit weekend bovenaan een lijst met royal ‘nepo babies’.

Nou is Eloise een slimme meid met een groot gevolg die het graag goed wil doen, dus het kan maar zo dat L’Oréal daarom voor haar is gevallen. Maar als kind van een prins en prinses vang je natuurlijk veel wind. Kennelijk ook in het buitenland.

Naast onze eigen Eloise noemt El Confidencial hun eigen Victoria Federica, dochter van Infanta Elena en nichtje van koning Felipe. Zij is ook een influencer en een graag geziene gast op events, vooral met modebanden.

Ook Nikolai van Denemarken siert de lijst, de zoon van prins Joachim die per 1 januari zijn titel is kwijtgeraakt. Hij werkt al een tijd als model en hoewel het echt een mooie jongen is om te zien wordt zijn succes wel vaker toegeschreven aan zijn familienaam. Al krijgt hij nu hij nog ‘slechts’ een graaf is juist meer vrijheid om te modellen. En heeft hij sinds kort eindelijk een openbare Instagram, dus enorm de aandacht opzoeken deed hij zeker niet toen hij nog prins was.

Dan is er Leah Behn van Noorwegen nog, dochter van de zelf ook niet bepaald onbesproken prinses Märtha Louise. Ook zij is erg actief op Instagram en heeft een eigen YouTube-kanaal waar ze vlogs op plaatst. Ze debuteerde onlangs in Parijs op een groot bal, won al een prijs voor ‘beste beauty-influencer’ en doet binnenkort mee aan een realityprogramma.

En dan Maria Olympia van Griekenland, de oudste dochter van Pavlos en Marie-Chantal. Zij stikken in het familiegeld van beide kanten (aan mama’s kant zijn ze erfgenamen van het duty free-imperium) maar hebben sinds de jaren zeventig al geen officieel koningshuis meer. Maar goed, ze zijn mooi, glamourous en vertrokken naar Londen en New York, waar Maria Olympia nogal een sociale vlinder werd. Met natúúrlijk een social media-gevolg en de nodige modellenklussen.

Maria Olympia lijkt het te hebben uitgevonden onder de royals. Maar dat er steeds meer jonge royals – zeker zijlings verbonden aan de koningen en koninginnen zoals deze vijf – opstaan die hun levens delen is niet zo gek voor hun generatie. En tja, hoeveel ze er dan aan kunnen doen dat ze veel volgers en aandacht krijgen…

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in