Slowakije: Máxima en WA beginnen hun staatsbezoekjaar!

De Oranjes zijn gearriveerd in Slowakije na een weekje Lech.

Maxima WA Slowakije

De voorjaarsvakantie van prinses Ariane, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zit er weer op. En het is gelijk weer vol aan de bak met het eerste staatsbezoek van het jaar. De Oranjes zijn zojuist geland in Bratislava, Slowakije.

Het koningspaar is vandaag tot en met donderdag op uitnodiging van president Zuzana Čaputová in de Slowaakse Republiek. Waar natuurlijk weer allerlei moois op de planning staat, zoals vanavond een staatsbanket (je leest er vanavond meer over hier op Nouveau.nl).

Máxima WA Slowakije
© Brunopress

De Slowaakse Republiek bestaat dit jaar dertig jaar en Nederland en Slowakije werken op verschillende vlakken samen. Het programma belooft veel nadruk op mediavrijheid, emancipatie en steun aan Oekraïne.

Vanaf de luchthaven worden Willem-Alexander en Máxima (in stemmig blauw) naar het Presidentieel Paleis gebracht voor een officieel welkom. Ze leggen vandaag een krans bij de Poort van de Vrijheid (een monument ter nagedachtenis aan de mensen die tussen 1948 en 1989 zijn gedood tijdens hun vluchtpoging langs het IJzeren Gordijn).

Ook staat er een stadswandeling op de planning en spreken de Oranjes met Slowaakse media over persvrijheid.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in