Sint Maarten: wat een chique look voor HM

Island Chic, dat heeft Máxima helemaal begrepen.

Oranjes Sint Maarten

De verwachtingen zijn hooggespannen na de werkelijk schitterende indruk die de Oranjes gisteren maakten op de boardwalk van Sint Maarten. Wordt het weer zo’n mooie modedag?

Natúúrlijk wel, lijkt koningin Máxima te zeggen. Zij begint haar drukke dag in een heerlijk ensemble van wijde maar korte pantalon in een zon-proof kleurtje, een frisse witte blouse, simpele maar geklede instappertjes en natuurlijk weer een tropisch tasje en zonnebril om het af te maken.

Máxima Sint Maarten

Willem-Alexander en prinses Amalia gaan vandaag op (hemel)blauw. Wat moet het als koning balen zijn dat je dochter lekker op sneakers mag en jij je weer in je standaard herenschoen moet hijsen, trouwens.

Maar goed, zo’n backdrop maakt een boel goed natuurlijk.

Amalia Sint Maarten

Een mooie royal-dag zou het sowieso al worden, wat ze ook uit de koffer hadden getrokken. Te beginnen met een heuse vogelexpeditie en een bezoek aan Fort Amsterdam. Op zoek naar de bruine pelikaan, de nationale vogel van Sint Maarten.

Ook op het programma: een bezoek aan het parlement en het jeugdparlement (leuk, Amalia doet het tot zover zó ontzettend goed onder kinderen op de eilanden!) en aan het White and Yellow Cross, dat zicht richt op chronische zorg, ouderenzorg en verstandelijk gehandicapten. Lees: gezellig meedoen aan dagbesteding.

De royal kapsels moeten tegen een stootje kunnen deze trip: vanochtend gooide de zeewind direct al roet in het eten.

Máxima kapsel Sint Maarten

In de vroege middag bezoeken Willem-Alexander, Máxima en Amalia een wetenschapsbeurs met als thema zwerfafval en een agricultureel naschools project.

En in het kader van zoveel mogelijk stops in één dag eiland wordt er nog vervolgd met een tripje naar Emilio Wilson Park (waar een gele salie wordt geplant) en St. Peters Hill waar wordt gepraat over natuurbehoud.

Genoeg? Welnee. In de namiddag gaan de Oranjes op naar een maatschappelijk project rondom de herstelwerkzaamheden van de orkaan en bezoeken ze een honkbalwedstrijd van de Little League.

O, en dan prikken ze vanavond nog een vorkje met de gouverneur. En dan snel naar bed, want morgen wacht Sint Eustatius alweer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in