Sarah Ferguson werkt aan haar eigen Bridgerton

Het zou wel een carrièremove zijn: van Duchess naar streaminggrootheid.

Sarah Ferguson boek
© Instagram/Sarah Ferguson

De boeken van Sarah Ferguson verkopen in Groot-Brittannië sowieso al heel goed, maar het kan maar zo dat ze binnenkort nog een stuk bekender worden. De Duchess is achter de schermen bezig met een heuse televisiedeal, vertelt ze zelf.

In zomer 2021 kwam haar eerste historische novelle Her Heart for a Compass uit en dit jaar verschijnt een tweede deel in de reeks, A Most Intriguing Lady. Ze schrijft die boeken samen met een collega-schrijver, Marguerite Kaye.

Sarah Ferguson boek
© Mills & Boon

Aan de Britse krant The Mirror vertelt ze: “We hebben gesprekken met verschillende productiemaatschappijen en er is echte interesse om beide boeken om te toveren in een tv-serie.”

Als potentiële hoofdrolspeelster heeft Fergie zelf actrice Jessie Buckley (hieronder) voor ogen, meldt ze ook.

Jessie Buckley
© Brunopress

De boeken van de Duchess volgen de avonturen van de roodharige Lady Margaret Montagu Douglas Scott, een Schotse aristocrate die echt heeft bestaan en met wie Fergie zelf verre familiebanden heeft. Het verhaal is trouwens wel grotendeels fictie.

Dat klinkt allemaal heel erg Bridgerton, en gezien het grote success van die serie op Netflix, kán het haast niet anders of andere streamingdiensten staan te popelen voor een eigen kostuumdrama, helemaal een met royal medewerking.

Fergie heeft ruime ervaring in de boekenwereld en ook al een beetje in het maken van series. In 2009 was ze een van de producers van de film The Young Victoria. En gaf direct dochter Beatrice een rolletje.

Beatrice The Young Victoria
© Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in