Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Het Huis van York heeft wéér een probleem.

Alsof de reputatie van prins Andrew, het derde kind van de Queen, niet al genoeg beschadigd was door zijn eigen toedoen, blijkt hij nu ook al problemen te hebben in Zwitserland, de plek waar hij zich in zwaar weer graag onzichtbaar maakt.

Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Nu vermoedelijk niet meer, want er is een rechtszaak aangespannen tegen de Britse prins en zijn ex-vrouw / huidige scharrel Sarah Ferguson, meldt Le Temps. De aanklacht gaat over een niet-betaalde geldsom voor een buitengewoon riant chalet in skioord Verbier.

Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Andrew kocht een deel van het chalet Helora in 2014 en deelt het met Sarah: zij heeft de begane grond en de kelder, hij de eerste verdieping en de zolder. Het huis staat ook op haar naam, wat opmerkelijk is, want in 2014 had zat ze zeer krap bij kas en werd ze door haar dochters Beatrice en Eugenie naar verluidt onderhouden met geld uit het trustfonds dat de prinsessen van hun overgrootmoeder de Queen Mum hebben gekregen.

Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Andrew lag eerder dat jaar al onder vuur vanwege vermeende seks met minderjarige callgirls (het latere Jeffrey Epstein schandaal). Sarah staat officieel ook als eigenaar op de documenten omdat het 'een investering in de familie betrof'. Officieus was het chalet een bedankje voor haar loyaliteit en vermoedelijk ook haar stilzwijgen, want als iemand weet wat Andrew allemaal heeft uitgespookt is het Sarah wel.

Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Of ze nog zo blij is met Helora is de vraag. Op zich is het een dreamy pand op 881m² grond, met zeven slaapkamers, zes man personeel en een eigen binnenzwembad. Onder de buren: Virgin-baas Richard Bransen en zanger James Blunt.

Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Andrew (hier in 1987 op wintersport met broer Charles, prinses Diana en Sarah) betaalde er 21 miljoen euro voor en koos ervoor om het bedrag in termijnen te betalen. Voor 31 december 2019 zouden de hertog en hertogin van York een deel van dat bedrag, zo’n 5 miljoen euro, hebben moeten ingelost, dat is volgens de Zwitserse krant niet gebeurd.

Sarah en Andrew nu ook wanbetalers

Het geduld van de oorspronkelijke eigenaar (vermoedelijk ex-Formula 1 boss Paddy McNally, een oude vlam van Fergie), die ook nog altijd een deel van het chalet bezit, is nu op en wil de zaak voor de rechter hebben. De Yorks zouden inmiddels naarstig op zoek zijn naar een koper, om de schuld af te lossen én van deze dure molensteen af te zijn.

Foto's (c) Brunopress, Exclusive Rentals Verbier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in