Russische Royals: prinsje Alexander gedoopt in Moskou

De Romanov'jes maakten er een mooi feestje van.

Door Ella Vermeulen
Russische royals

Groothertog George van Rusland en prinses Victoria Romanova laten er geen gras over groeien en hebben hun pasgeboren zoontje al laten dopen.

Russische royals
© Brunopress

Alexandre Georgievitch Romanov ging te water in de Kathedraal van Christus de Redder in Moskou. In de Russisch Orthodoxe kerk is het gebruikelijk dat de doop veertig dagen na de geboorte plaats heeft.

Russische royals
© Brunopress

De doop had plaats op de naamdag van St. Alexander Nevsky, een belangrijk figuur binnen de orthodoxe kerk en in de Russische geschiedenis.

Bettinari Romanov
© Brunopress

De grootouders Bettarini waren erbij, net als de ouders van George. Prins Franz Wilhelm van Pruissen (rechts) zien we niet zo vaak, hij leidde na de scheiding van George's moeder groothertogin Maria Vladimirovna Romanova zijn eigen leven en had niet veel op met haar pogingen om de Russische monarchie weer op de kaart te zetten. Dat hij bij de doop was, is een teken van vader en zoon weer nader tot elkaar zijn gekomen.

Maria Vladimirovna Romanova
© Brunopress

Maria is overigens onverbeterlijk en blijft gretig persberichten sturen over het jonge geluk, waarin ze hardnekkig blijft spreken over een keizerlijke doop. Het is wishful thinking, George en Victoria leven als burgers in de Russische hoofdstad en Rusland is al sinds 1917 geen monarchie meer.

Russische royals

Het mocht de pret niet drukken: de dopeling protesteerde omdat hij er op een gegeven moment helemaal klaar mee was…

bettinari romanov
© Brunopress

…de Italiaanse en Russische oma hielden een Hoeden Battle (Rusland won)…

dooptaart rusland
© Brunopress

… en er was een beeldige dooptaart mét een wiegje van suikerwerk bovenop.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

En er werd ook nog een kiekje van wat peetouders assorti vrijgegeven. Prins Joachim Murat is de meest bekende, hij is onlangs getrouwd in Parijs.