Royal Sisterhood samen tegen geweld tegen vrouwen

Over een royal team aan powervrouwen gesproken.

Door Ella Vermeulen
rania camilla mary

Ieder voor zich zijn ze al jaren actief in eigen land, om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen. In het kader van Orange the World kwamen koningin Rania, koningin Camilla en kroonprinses samen in Buckingham Palace, om het thema nog eens extra op de kaart te zetten.

 

Oók interessant

Orange The World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

En die gebruikte het royal trio dus om aandacht te vragen voor de ellende die geweld tegen vrouwen veroorzaakt. Rania en Mary arriveerden gisteren al voor een afternoon tea. De koningin van Jordanië omschreef het als 'a lovely afternoon'.

    sophie mathilde camilla rania mary Sierra Leone's First Lady Fatima Maada Bio, Ukraine's First Lady Olena Zelenska
    © ANP

    Vandaag voegden ook koningin Mathilde van België,n Sophie, de gravin van Wessex, Fatima Maada Bio, First Lady van Sierra Leone en Olena Zelenska, First Lady van Oekraïne zich bij het gezelschap voor een ontmoeting met slachtoffers van geweld tegen meisjes en vrouwen en hun familieleden. Eveneens aanwezig waren charities die de slachtoffers bijstaan.

    Lees ook: