Royal Tour Cariben: dít zijn de mensen die de Oranjes laten shinen

Door Ella Vermeulen
aankomst oranjes curacao marien vink jolanda ten brinke

Een Royal Tour is te vergelijken met een militaire operatie: alles wordt tot in de puntjes voorbereid. En als het gezelschap aankomt of een werkbezoek begint, is het #showtime en aan de royals om er iets van te maken.

Freek Manche Frans Princen
© Algemene Bestuursdienst / RVD

Maar dat ze er staan, gebriefd en tot in de puntjes verzorgd, is te danken aan Team Oranje, een groep mensen die alles regelen. Denk daarbij aan Frans Princen, de plaatsvervangend directeur van het Kabinet van de Koning (rechts) of Freek Manche, plaatsvervangend directeur-generaal Rijksvoorlichtingsdienst (links). En natuurlijk het hele team aan beveiligers.

Eveline van den Bent prinses Amalia
© ANP

Maar ook aan Eveline van den Bent, particulier secretaris van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en een vertrouweling van prinses Amalia. Ze kwam ooit binnen bij de familie als student, om op te passen en is nooit meer weggegaan. ‘Zij staat altijd klaar,’ zegt Amalia in het portret voor haar 18de verjaardag. ‘En ze kent ons behoorlijk goed. Zij heeft door wat ik niet zo leuk vind, zij ziet het wanneer ik een fotoshoot zat ben.’

Pien van Karnebeek-Thijssen Eveline van den Bent
© ANP

Onder andere ook aanwezig: Pien van Karnebeek-Thijssen, hofdame van H.M.  (in het blauwe jasje naast Eveline). Die is net als de anderen reuze stealth in haar aanpak, onze fotografen hebben haar nog maar amper vast kunnen leggen. Wat maar weer eens bewijst hoe goed ze is in haar job: er wel zijn, maar niet opvallen.  

Jolanda ter Brinke Martina Martina Stanislavova Muis Marien Vink
© ANP

En het perfecte plaatje dat uiteindelijk de media haalt? Dat is te danken aan onder andere deze drie, over het algemeen ook al briljant in het lenzen vermijden. Ze werken al jaren voor de Oranjes, wat wel iets zegt over hun kwaliteiten, maar ook over hoe Willem-Alexander en Máxima als werkgevers zijn. 

Jolanda ter Brinke Martina Martina Stanislavova Muis Marien Vink
© ANP

Muis Marien Vink (we weten niet precies hoe hij genoemd wil worden, dit is zijn Insta-tag, wie het weet mag het zeggen) is de valet van de koning die zorgt dat alles klopt bij kledingwissels. Reken hem niet af op de vaak te lange pijpen van ZM, die is daar erg eigenwijs in.

Jolanda ter Brinke Martina Martina Stanislavova
© ANP

Kamenierster Jolanda ten Brinke is de parel die er voor zorgt dat koningin Máxima er altijd uitziet om door een ringetje te halen. Het fashion draaiboek voor deze tour moet epic zijn en ze kan zo nodig ook nog kappen.  

Jolanda ter Brinke Martina Martina Stanislavova Muis Marien Vink
© ANP

En dan nog Martina Stanislavova, de kapper van Máxima. Nog niet vastgelegd op de ABC-eilanden, maar afgaand op de creaties die al op Máxima en Amalia te zien waren, is ze mee: het is haar stijl (en onze onvolprezen fashion detective Josine van Modekoningin Máxima bevestigt het). Deze foto is van een eerder buitenlands bezoek in 2020. Ook deze parels kunnen dit weekend even bijkomen en in alle rust preppen voor de volgende etappe: Sint Maarten!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in