Regenboogpracht: de queen was gisteren weer éven op Balmoral

Balmoral

Het personeel legde een bijzonder momentje vast.

Een prachtig plaatje van Balmoral, het Schotse landgoed dat koningin Elizabeth zo dierbaar was en de plek waar ze uiteindelijk op 8 september overleed. Daar spotten werknemers gisteren ineens een prachtige regenboog in de blauwe lucht.

Dat maakte best wat los bij hun volgers, want regenbogen zijn sinds haar dood toch een beetje synoniem komen te staan met de vorstin.

Op de dag van haar overlijden werd het al snel een thema: regenbogen, overal. Die 8e september werden er door rouwende landgenoten regenbogen gespot boven Buckingham Palace, Balmoral en Windsor Castle. Net als de avond voor haar staatsbegrafenis boven Westminster Abbey.

De beelden waren indrukwekkend en zelfs Will en Kate spraken zich er openlijk over uit, al repten ze te zeggen dat ze heus wel begrepen dat het 'gewoon het weer' was. William: "Het verbaasde me, want in Schotland zie je bijna nooit regenbogen. Het zijn de dingen die je niet verwacht die je naar de keel grijpen." Kate: "HM keek naar ons."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in