Recensie Harry & Meghan – ‘Perfect voor de fans én de haters’

De nieuwe Netflix-serie Harry & Meghan is een soort uitgebreide versie van het Oprah-interview en perfect voor zowel de fans als de haters van het beroemde stel.

Harry & Meghan

Harry & Meghan

Het leek een ouderwets sprookje - prins trouwt burgermeisje - maar het werd een moderne realitysoap en de Netflix-serie Harry & Meghan is het nieuwste sensationele deel daarvan. We zaten er allemaal net zo hard op te wachten als vorig jaar op hun interview met Oprah Winfrey. Deze keer hadden ze echter alles zelf in de hand en beloofden ze nog nooit eerder vertoond persoonlijk archiefmateriaal met ons te delen.

 

We gaan massaal zwijmelen

We zien inderdaad hun homevideo’s en zelfs app-teksten in Harry & Meghan, maar komen daardoor weinig nieuws te weten. Ja, ze zijn supersnoezig samen, de Britse media zijn kut en het concept van een koningshuis is gestoord. Ze hebben zinnige zorgen, maar ze brengen dat op een manier die wel erg media-savvy is. Een cynicus zou zeggen dat het gekunsteld is, inclusief Meghans perfect getimede zuchtjes, maar haar fans gaan hier massaal van zwijmelen.

Schaduwkant van de roem

In de eerste aflevering van Harry & Meghan vertelt Harry zijn voorgeschiedenis, die we natuurlijk al kennen, maar in de tweede aflevering is het Meghans beurt en daarom is die veel interessanter. We horen dat ze als kind al beroemd wilde worden maar hoe ze na de verloving te maken kreeg met de schaduwkant daarvan. Haar moeder en vrienden komen ook aan het woord en die hebben allemaal niets dan goeds te zeggen over haar en haar vent.

Uitgebreidere Oprah-versie

De serie Harry & Meghan komt over als een uitgebreidere versie van het beroemde Oprah-interview, waarin het echtpaar blijkbaar zijn ei niet kwijt kon. Ze zeggen dat ze hun kinderen willen beschermen tegen de media, maar filmen ze zelf net zo hard - en laten ons die beelden zien. Volgens Harry was dat geen eigen idee; een vriend had gezegd dat ze hun leven moesten documenteren voor later. Alsof ze dat anders niet hadden gedaan...

De deur gaat op een kiertje

De eerste foto die 'H' van 'M' zag, was met hondenoortjes en op hun verlovingsfeestje had iedereen onesies aan; hoe schattig is dat! Eerst offerde zij alles op om naar zijn wereld te verhuizen en daarna gaf hij alles op om naar haar wereld te gaan. Een scenarioschrijver had het niet romantischer kunnen bedenken. Als ze vertellen over hun eerste afspraakje, zegt Harry dat hij een lijst had van wat hij in een vrouw zocht, maar niet wat daarop stond. Dat is typerend; ze zetten de deur slechts op een kier en we zien niet meer dan wat we willen zien.  

Een persoonlijke rechtvaardiging

Je gaat je ongewild afvragen wat Harry zou hebben gedaan als hij Meghan niet had ontmoet. Zou hij dan ook deze serie hebben gemaakt? Natuurlijk is het zwaar voor hem - en haar - maar dat snapt ieder normaal mens al, dat hoeven ze ons niet nog een keer te zeggen. Je had deze serie ook bijna zonder hun medewerking kunnen maken, maar ze hadden duidelijk behoefte aan een persoonlijke rechtvaardiging. Hopelijk hebben ze die hiermee gekregen en kunnen ze nu rustig hun eigen leven leiden zonder met hun kop in de media te komen.

Conclusie

De Netflix-serie Harry & Meghan zit verrekte slim in elkaar: de haters gaan met hun ogen rollen, omdat ze continu te horen krijgen hoe aardig en geweldig het beroemde stel wel niet is, terwijl de fans worden bevestigd in hun geloof dat die twee dat inderdaad zijn.Harry & Meghan is vanaf nu te zien op Netflix. Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in