Prinses Madeleine keert voorgoed terug naar Zweden met haar gezin

Prinses Madeleine Zweden

Het is de verhuizing die er al een tijdje aan zat te komen.

Prinses Madeleine van Zweden keert voorgoed terug naar Zweden, zo heeft het Zweedse hof bekend gemaakt. De prinses, haar man Chris O'Neill en hun drie kinderen zullen zich deze zomer in Stockholm vestigen. Zo kan hun jongste, prinses Adrienne (4) in augustus daar voor het eerst naar school gaan.

Madeleine en Chris zijn de afgelopen tien jaar wel vaker verkast. Ze woonden in de eerste jaren van hun huwelijk in New York, waar prinses Leonore (9) is geboren. Daarna woonden ze in Londen en sinds 2018 in Miami. En nu dus weer terug naar Stockholm, om wat dichter bij de Bernadottes te zijn en de kinderen ook het leven in Zweden te laten leren kennen. Het stel heeft altijd gezegd uiteindelijk terug te zullen keren naar Zweden.

Leonore, Nicolas (7) en Adrienne zijn sinds 2019 geen lid meer van het Zweedse Koninklijk Huis, zodat ze 'in de toekomst meer ruimte hebben om hun eigen leven vorm te geven als individuen', aldus hun moeder. Madeleine zal vermoedelijk wel vaker de Kroon representeren: ze heeft altijd een aantal beschermvrouwschappen aangehouden en werkt samen met haar moeder, koningin Silvia, voor de World Childhood Foundation. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in