Prinses Mabel en gravin Sophie hadden een goed gesprek!

Door Ella Vermeulen
Prinses Mabel Gravin Sophie

Het aanpakken van geweld tegen vrouwen staat bij steeds meer royals – koningin Camilla, groothertogin Maria Teresa, koningin Rania - op de agenda. En ere wie ere toekomt, prinses Mabel was zo'n beetje de eerste die het onderwerp jaren geleden al onder de aandacht bracht.

Sophie, de gravin van Wessex (ze is getrouwd met de Britse prins Edward), was gisteren in Den Haag bij het Internationaal Strafhof waar zich bij liet praten over hoe daders van seksueel geweld in conflictgebieden worden aangepakt.

Prinses Mabel Gravin Sophie
© Britse Ambassade

Daarna ging ze naar Trust Fund for Victims waar het ging over hulp aan de slachtoffers. En wie dook daar ook op tijdens de panelsessie? Prinses Mabel!

Prinses Mabel Gravin Sophie
© Britse Ambassade

Gezien het thema van de dag is het echt volstrekt onbelangrijk, maar on a sidenote: die Etro-jas van Mabel is benijdenswaardig en Sophie zou veel vaker diepblauw moeten dragen. Het is de Aspiga Victoria V-Neck Corduroy Dress in Atlantic Blue: gorgeous!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in