Prinses Laurentien leest voor aan... een prinses!

Van de ene prinses naar de ander.

Laurentien voorleesontbijt

Zo leuk hoe prinses Laurentien zich hard blijft maken voor geletterdheid. Vanochtend was ze traditiegetrouw bij het Nationale Voorleesontbijt om de Nationale Voorleesdagen te openen.

Vorig jaar was er alleen een online editie waar de prinses via een videoverbinding voorlas aan peuters en kleuters. Maar er gaat niets boven face to face. Zeker niet als er gewoon nóg een prinses (inclusief prinsessenjurk!) in de zaal is natuurlijk.

Laurentien voorlees

Vanochtend meldde Laurentien zich bij basisschool De Notenkraker in Hoogvliet om voor te lezen uit Maximiliaan Modderman geeft een feestje, het Prentenboek van het Jaar.

Het idee achter de Voorleesdagen is natuurlijk om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. En ze zo een steuntje in de rug te geven om ook zelf aan het lezen te slaan, en hun woordenschat en tekstbegrip te vergroten.

Laurentien voorlees

Heel belangrijk, maar voor ons vooral ook altijd een leuke gelegenheid om Laurentien (wiens eigen kinderen momenteel alle drie uit huis zijn) weer onder de kleintjes te zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in