Prinses Ingrid Alexandra test positief op COVID

Prinses Ingrid Alexandra test positief op COVID

Oei, de feeststemming in Noorwegen moet even op pauze.

Het had een leuke feestweek moeten worden op Skaugum. Vorige week was Mette-Marit jarig, en woensdag vieren zij en kroonprins Haakon hun twintigste trouwdag. Maar alle fuifplannen moeten even in de koelkast.

Dochter Ingrid Alexandra (17) heeft namelijk het coronavirus opgelopen. Als eerste Noorse royal deze pandemie. En dat betekent veel, bij de Noren.

Prinses Ingrid Alexandra test positief op COVID

Longaandoening

Mette-Marit deelde in 2018 dat ze longfibrose heeft, een aandoening aan haar longen waardoor ze sneller moe raakt en vanzelfsprekend ook nóg  voorzichtiger moet zijn met COVID dan veel anderen. De familie sleet veel tijd samen achter de paleismuren. En pas sinds kort is Mette-Marit weer een beetje out and about.

Prinses Ingrid Alexandra test positief op COVID

Dat wordt nu even een snel halt toegeroepen: Ingrid is in zelfisolatie gegaan op het paleis, haar ouders en broertje Sverre Magnus (15) zijn vooralsnog negatief getest.

Feestje in het water

Het geplande feestje woensdag gaat sowieso niet door en Haakon heeft ook zijn verplichtingen de rest van de week afgezegd.

Wij wensen Ingrid veel beterschap en haar familie veel sterkte in wat vast een stressvolle week zal zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in