Prinses Claire geeft een té leuk kinderinterview: 'Wat ik verdien?'

De Belgische prinses ging langs op een school en kreeg het vuur aan de schenen gelegd.

prinses Claire
© Brunopress

We kunnen in België sowieso al haast geen leukere royal noemen dan prinses Claire (49), de echtgenote van prins Laurent. Maar tijdens een bezoekje aan een weekendschool voor maatschappelijk kwetsbare jongeren heeft ze helemaal harten gewonnen. Ze beantwoorde vraag na vraag over haar prinsessenleven. Heel eerlijk.

Le Soir Mag was erbij en schreef gretig mee wat de prinses, die haar schoonmoeder koningin Paola verving voor het bezoek, allemaal te delen had.

Eén prangende vraag ging natuurlijk over kronen en prinsessenjurken. Claire: “Ik heb een paar prinsessenjurken, maar die draag ik niet vaak, één of twee keer per jaar. Maar ik zet wel eens een tiara op.”

Claire Laurent
© Getty Images

Woon je in een kasteel? “Nee, in een huis in Tervuren.”

Hoeveel verdien je? “Niets. Mijn man krijgt een dotatie. Dat wil zeggen: een geldbedrag om als prins te werken. Maar ik werk in principe niet als prinses. Hier vervang ik mijn schoonmoeder, koningin Paola, dat is alles.”

prinses Claire
© Getty Images

Heb je wel eens gegeten bij McDonald’s? “Mijn man houdt van fastfood. Dus ja, we gaan er vaak heen, maar dat zouden we eigenlijk niet moeten doen.”

En lest best: hoe is het nou echt om een ​​prinses te zijn? Claire: “Weet je? In mijn geval verschilt het niet veel van het normale leven. Behalve dat ik soms op straat word herkend en in het openbaar niet mag vloeken.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in