Prinses Catherine en de Royal 2.0 aanpak

Door Ella Vermeulen
Catherine prinses van Wales

Als royal een stapje verder durven gaan is helemaal van nu.

Toen Kate Middleton in 2011 de hertogin van Cambridge werd, was ze pijnlijk verlegen en leek ze een wortelkanaalbehandeling zonder verdoving te verkiezen boven spreken in het openbaar.

Twaalf jaar later wordt er niet meer gemurmeld, maar fier door haar gesproken, zowel voor de camera als voor groepen, het levende bewijs dat ook dit te trainen is (en dat groeiend zelfvertrouwen wonderen voor een mens doet).

Naast haar Early Years project zet ze zich ook al jaren stevig in voor mentale gezondheid. Op de klassieke manier, door middel van werkbezoeken en zo aandacht vragen voor het onderwerp. Maar ook door in gesprek te gaan met iemand die mentaal tegenslag heeft gehad en dat op een vrij intieme manier te laten filmen. Het is een moderne, effectieve manier van onderwerpen op de kaart zetten en de Euroyals zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen: dit is helemaal van nu en het werkt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in