Papa Harry in Den Haag

Papa Harry in Den Haag

Het zal even heel lastig zijn geweest voor de prins om zich los te rukken van de kleine Archie en zijn Meghan. Maar voor zijn eigen Invictus Games verbreekt Harry een dagje zijn vaderschapsverlof.

De prins vloog vandaag (donderdag) naar Den Haag, voor de kick-off van de Invictus Games. Die vinden over precies een jaar plaats in Den Haag en zijn zó belangrijk voor de prins dat hij zijn nieuwbakken familie een paar uurtjes verliet.

De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen. De games vonden eerder al plaats in Sydney en Londen, en worden volgend jaar in het Zuiderpark in Den Haag gehouden.

Prinses Margriet

Tijdens de kick-off kreeg de prins uitleg over de voortgang van de plannen en een rondleiding door het Zuiderpark met een demonstratie van verschillende ‘Invictus’-sporten. Prinses Margriet was daar ook bij aanwezig als erevoorzitter van de Games, en sprak met een aantal sporters van het Nederlandse team.

Margriet verwelkomde Harry bij aankomst, bekijk hieronder de beelden. 

Papa Harry in Den Haag

De Invictus Games zijn in het leven geroepen door Harry om door middel van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor gewonde militairen en veteranen.Volgend jaar van 9 tot 16 mei is het dan zover. Dikke kans dat Harry én Meghan dan de tocht naar Den Haag maken.

Beelden: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in