NLDoet 2023: kleumen en kletsen met de koning en koningin

Maxima NL doet 2023

Maartse buien alom, maar alles ging gewoon dóór.

Zo sta je in een smoking en avondjurk bij een kasteel in Slowakije volk en vaderland te vertegenwoordigen, zo sta je in de stromende regen met een kruiwagen en een verfroller in handen: je kunt niet zeggen dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima geen afwisselende week hebben.

Willem Alexander Maxima NL doet 2023
© Brunopress

In het kader van NLDoet ging het koninklijk paar samen met vrijwilligers aan de slag in een buurthuis om de aanliggende wijktuin Noordhove gereed te maken voor een nieuw plantseizoen.

Maxima NL doet 2023
© Brunopress

Dat de koninklijke agenda weer of geen weer doorgaat bleek wel uit Máxima's inspanningen: geen hond die met dit weer buiten zal gaan schilderen, maar onder een tent maakte iedereen er toch maar het beste van.

Maxima NL doet 2023
© Brunopress

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds zet zich in voor een betrokken samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat.

Willem Alexander Maxima NL doet 2023
© Brunopress

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart kan iedereen op zo’n 6.690 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in