Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

Door Ella Vermeulen
Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

'Alles wat prinses Charlene overkomt is karma.'

Prins Albert van Monaco (63) was al niet blij met het interview dat Nicole Coste (49), moeder van zijn oudste (buitenechtelijke) zoon Alexandre (18) aan Paris Match gaf.

Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

Hierin zei ze aardige dingen over Albert en hoe hij als vader voor Alexandre was. En ze zei ook buitengewoon nare dingen over Charlene, die in een sterk staaltje territoriumdrift Alexandre's verblijf naar de personeelsafdeling zou hebben laten overplaatsen, volgens Coste.

Dat zou later zijn teruggedraaid, maar het béétje nuance dat Nicole destijds nog kon opbrengen is verdampt in het interview dat ze aan de Daily Mail gaf en waar Albert vermoedelijk over zal ontploffen.

Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

"Het kan me niets schelen wat er met haar aan de hand is," zegt Nicole over Charlene, die – bijna dood geweest, vele operaties, maandenlang vloeibaar voedsel door een rietje, tien maanden gedwongen weg van haar gezin – momenteel herstelt en aansterkt in een privékliniek buiten Monaco.

'De mensen in Monaco houden meer van mij dan van Charlene'

"Waarom zou het mij iets kunnen schelen?" vervolgt Nicole. "Alles wat haar overkomt is karma. De mensen in Monaco houden meer van mij dan van Charlene. Ze houden echt van me en ze respecteren me. Ik ben heel close met Albert, ik ken die man al 25 jaar."

Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

Tot zover de sisterhood. Nicole leerde Albert kennen toen ze werkte als stewardess voor Air France en had ongeveer zes jaar een geheime relatie met hem. Hij sprak met haar af in het privé-appartement in Monaco dat hij nog altijd aanhoudt, naast zijn vertrekken in het paleis.

Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

Nicole en Albert in 2005

Het klopt ook dat ze op goede voet staan. Toen Nicole zwanger was van Alexandre liet hij haar wonen in zijn appartement in Parijs.

Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

Later gaf hij haar een mooi huis aan de Rivièra en een toelage zodat ze niet meer hoefde te werken. Hij kwam regelmatig langs en zag Alexandre sinds zijn geboorte in 2003 opgroeien. Nicole en Alexandre waren dit jaar zelfs te gast op het Red Cross Ball, een van de society-hoogtepunten van Monaco.

Alexandre met zijn halfzus Jazmin Grimaldi, Alberts oudste dochter

Het contact was alleen in 2005 slecht, toen Coste Albert dreigde aan te klagen om openlijk zijn vaderschap te erkennen. Zover kwam het niet, destijds was babbelen met – hé, daar zijn ze weer! – Paris Match en de Daily Mail genoeg om zijn privézaken netjes te regelen.

Monaco's nieuwste probleem: Nicole Coste

Of hij ditmaal weer zo welwillend zal zijn, valt te bezien. Albert wil niets liever dan de zaken aan het hof en privé zo snel mogelijk normaliseren. En daarbij maakt Charlene toch echt meer kans om aan zijn zijde te verschijnen dan Nicole, al haar interviews ten spijt.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in