• Royalty

Meghan Markle spreekt: 'We zijn een stel en verliefd'

Door Kim Veldema
Meghan Markle spreekt: 'We zijn een stel en verliefd'

In Engeland is het groot nieuws: actrice Meghan Markle heeft eindelijk gesproken over haar relatie met prins Harry. Ze doet dat in een interview met het blad Vanity Fair.

Deze maand schittert de 36-jarige Amerikaanse op de cover van Vanity Fair en vertelt ze in een uitgebreid interview onder andere over haar relatie met de Britse royal. 

'Het is een uitdaging'Meghan (vooral bekend van haar rol in de advocatenserie Suits) en Harry ontmoeten elkaar ’gewoon’ via vrienden in juli 2016. Sindsdien zijn de media meer dan gretig naar nieuws over de twee. "Het is een uitdaging”, zegt Meghan, "maar ik krijg veel steun, zowel van beveiliging als van Harry.” Meghan wordt nog altijd belaagd door de internationale media; prins Harry moest op een gegeven moment zelfs een publiek statement maken met de dwingende vraag om haar met rust te laten.

Respectvolle collega'sVrienden, familie en collega-acteurs van Suits gaan respectvol om met de relatie tussen Meghan en Harry, die in de Britse roddelpers flink onder vuur heeft gelegen. Koningin Elizabeth zou twijfels hebben over de partnerkeuze van Harry, onder andere vanwege het geloof van Meghan, die niet katholiek is opgevoed.

'Ik ben nog steeds dezelfde persoon'Meghan reageert nuchter op alle ophef en media-aandacht: "Het is heel simpel. Aan het eind van het liedje zijn we twee mensen die van elkaar houden. De eerste zes maanden hebben we onze relatie stil gehouden. Toen het in het nieuws kwam is er voor ons niets veranderd. Het enige dat is veranderd, is de perceptie van het publiek. Ik ben nog steeds dezelfde persoon, ik heb me nooit laten definiëren door mijn relatie.”

'Deze tijd is echt van ons'Meghan vervolgt: "Ik weet zeker dat er een tijd zal zijn dat we in de schijnwerpers moeten stappen, maar voor nu is de tijd die we samen doorbrengen echt van ons. Dat maakt het ook zo speciaal, we maken herinneringen, ervaren bijzondere dingen samen en daar heeft niemand iets mee te maken. We zijn gelukkig, dat is het voornaamste.”

Bron beeld: Peter Lindbergh voor Vanity Fair