Máxima ‘Transaviaat’ naar Casablanca

HM is de komende dagen op VN-reis in Marokko.

Máxima Transavia
© ANP

Arrivée! Koningin Máxima is vanmiddag met een Transavia-lijnvlucht geland in Casablanca voor vier dagen in haar VN-element. Ze gaat vandaag direct al op haar geliefde veldbezoeken naar eigenaren van kleine winkeltjes die via een app makkelijk producten kunnen bestellen en hun inventaris zo ook digitaal bijhouden.

Dat is natuurlijk nogal wat voor veel kleine ondernemers. En het is precies dit soort toegang tot financiële diensten waar Máxima zich al jaren hard voor maakt. De komende dagen hoort ze veel persoonlijke verhalen, maar spreekt ze natuurlijk ook met regeringsvertegenwoordigers.

Máxima Casablanca
© Brunopress

Marokko heeft sinds 2019 een nationale strategie voor financiële inclusie, ongeveer 44% van de volwassenen heeft er een bankrekening. Dat was in 2017 nog maar 29%. Vooral mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine bedrijven blijven achter, zo blijkt.

Vandaag hoort Máxima uit eerste hand wat de impact is van financiële diensten op de levens van mensen. Daarna spreekt ze in Casablanca en Rabat met regeringsmensen, ontwikkelingsorganisaties, financiële instellingen en non-profits over de problematiek.

Máxima Marokko
© Brunopress

Het is de eerste keer dat HM Marokko bezoekt vanuit de VN. De komende dagen lees je er natuurlijk meer over, hier op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in