Máxima: terugblik op de verloving

Máxima: terugblik op de verloving

Ze zijn zondag alweer 18 jaar getrouwd, en dat vraagt om een duik in de archieven. Terug naar dat allereerste interview samen, na de aankondiging van hun verloving.

Koningin Beatrix nam op 30 maart 2001 de honneurs waar en kondigde officieel aan dat haar oudste zoon de liefde had gevonden. "Het is voor mijn man en mij een grote vreugde u de verloving aan te kondigen van onze zoon Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta."

Uit de manier waarop de koningin haar schoondochter aankondigde bleek wel dat de twee elkaar al goed kenden. Alles wat destijds werd gezegd, heeft Máxima in de afgelopen achttien jaar dubbel en dwars waargemaakt.

Prinsjesdag 2001: volop kennismaken met Nederland

Máxima: terugblik op de verloving

Grote offers

Beatrix: "Wij hebben Máxima leren kennen als een intelligente, moderne vrouw, moedig, en trouw aan allen die haar dierbaar zijn. Zij heeft voor de moeilijke keus gestaan zich aan te passen aan de bijzondere levensopdracht van onze oudste zoon. Samen hebben Alexander en Máxima ervaren dat die opdracht soms grote offers vraagt waartegen hun liefde bestand moet zijn."

"Zij zijn zich ervan bewust dat veel mensen in ons land begrijpelijke aarzelingen voelen over hun liefde. Die gevoelens hebben zij zorgvuldig meegewogen bij het nemen van hun beslissing. Mijn man en ik hebben er het volste vertrouwen in dat Alexander en Máxima elkaar zullen aanvullen en steunen in de taak die voor hen ligt. Wij verheugen ons in hun geluk."

Royal vrienden voor het leven, in 2002

Máxima: terugblik op de verloving

'Mijn lieve verloofde'

En dat geluk, dat spatte er van af tijdens hun direct daarop volgende eerste interview samen. Pure nostalgie, kijk alleen dat Nederland 2-logo al!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in