Máxima's plexischoenen

Máxima's plexischoenen

Wat had koningin Máxima gisteren nou aan haar voeten?

Waren het voetbeschermers van plexiglas? Is het iets nieuws binnen de anderhalvemetersamenleving waar wij nog niet van gehoord hebben? Nee hoor. It's fashion, baby!

Máxima's plexischoenen
Máxima's plexischoenen

Majesteit trekt ze wel vaker uit de kast: schoenen met een vleugje pvc. Een onzichtbaar pand waardoor ze nét even iets spannender worden dan je doorsnee pump. Wat ook helpt: haar favoriete schoenmaker Gianvitto Rossi is dól op pvc. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld deze schoenen.

Máxima's plexischoenen

Máxima zelf droeg al vaker doorzichtige tenen, of pumps met een doorzichtige zijkant. Maar zo hoog als deze slingbacks (voor de liefhebber: de Nicole) opliepen zagen we ze nog niet eerder. We moesten even knipperen.

Máxima's plexischoenen

Had onze koningin nou beschermende footwear aan? Voert ze de plexiglastrend van de anderhalvemetersamenleving door tot in haar garderobe? Hebben we deze gekke maanden niet al genoeg plexi gezien voor een heel leven?

Máxima's plexischoenen

Máxima vindt duidelijk van niet. Transparantie, daar staat ze voor (en, eh, op). Of het ook fijn zit, dat durven we te betwijfelen (De kleef! Het blaargevaar! Het geblibber!). Maar onze moderne Assepoester weet er wél mee op te vallen.

En mocht ze nog meer plexi willen, mogen wij dan dit nieuwste ontwerp van Dhr. Rossi aanraden: de Helmut?

Máxima's plexischoenen

Beeld: Gianvitto Rossi/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in