Máxima op kleurrijk op het pink carpet

Máxima Oscar de la Renta

Een beetje kleur in het leven, je kunt het Máxima wel toevertrouwen.

Als moeder van een internationale scholier zal koningin Máxima de materie van vandaag sowieso interessant hebben gevonden. In Den Haag liet ze zich bijpraten over internationaal onderwijs.

Ze was op de Haagse Hogeschool aanwezig bij het zeventigjarig jubileum van Nuffic, een organisatie die zich inzet voor internationalisering in het onderwijs. En trok daarvoor haar beauty van een Oscar de la Renta-jas van de kapstok.

maxima oscar de la renta

Het doel van Nuffic is om alle leerlingen en studenten de kans te bieden om internationale competenties op te doen, of dat nou in het buitenland of op eigen bodem is.

Internationale prinsessen

Majesteit sprak met studenten, leraren en medewerkers van Nuffic over het belang van internationalisering, waar de koningin natuurlijk niet meer van overtuigd hoeft te worden. Haar eigen meiden zijn daar ook breed mee bezig.

Zo volgde prinses Amalia op de middelbare school al lessen Chinees en ging ze stagelopen bij toffe bedrijven in haar gap year. Maakt prinses Alexia haar middelbare school momenteel af in Wales (net als haar vader ooit). En zou het ook niet verbazen als prinses Ariane ooit naar het buitenland vertrekt voor een studie of een master.

 

maxima oscar de la renta

Straks alle drie weer in Nederland?

Het idee achter al die internationalisering is volgens Nuffic én de Oranjes heel duidelijk: jongeren voorbereiden op de samenleving én arbeidsmarkt van de toekomst, die toch steeds mondialer wordt.

En het is ook gewoon leuk natuurlijk. Dat zal Máxima thuis ook geregeld horen. Al is ze er niet rouwig om dat prinses Alexia na haar examens in mei weer terugkeert naar Nederland, waar ze volgens haar moeder van plan is om te gaan studeren.

De toekomst zal het leren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in