Máxima: lekker pakkie wel!

Is het Oranje Boven of Royal Rood?

Maxima ROSE academy

Weer een dag, weer een kleurrijke koningin Máxima. Vanochtend meldde HM zich in Den Haag samen met staatssecretaris Gunay Uslu bij de ROSE academy.

In een ogenschijnlijk nieuw powerpak dat op de ene foto weer rood en op de andere weer oranje lijkt, maar sowieso heerlijk vrolijke vibes geeft.

Maxima ROSE
© Brunopress

ROSE academy ondersteunt film- en televisiemakers met een biculturele achtergrond bij de start van hun carrière en het ontwikkelen van vakkennis en vaardigheden.

Het is een artistieke community voor jonge makers, met als doel dat er meer evenwichtige representatie ontstaat in het ‘verhalenlandschap’, specifiek in de audiovisuele sector.

De jonge makers lieten de koningin en de staatssecretaris hun werk zien en vertelden over workshops die ze hebben gevolgd om een eerste korte film te maken. Ook werd er een bezoek gebracht aan de Writersroom, waar scriptschrijvers worden begeleid en mogen pitchen.

Máxima
© Brunopress

Er werd veel gesproken over de uitdagingen waarmee makers met een biculturele achtergrond te maken krijgen.

Een prachtig onderwerp om in de spotlights te zetten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in