Máxima kiest voor azuurblauw

Máxima kiest voor azuurblauw

Vanochtend snoepjesroze, nu zwembadblauw.

Een lekker divers dagje voor koningin Máxima, die zich vanochtend tussen de kinderen van Groningen vond en vanmiddag op het paleis de Appeltjes van Oranje mocht uitreiken.

Dat deed ze heel gezellig met koning Willem-Alexander, op Paleis Noordeinde. Waar het nog even spannend bleef, want de drie winnaars werden pas ter plekke bekendgemaakt.

Máxima kiest voor azuurblauw

Speculatie

Het was hopelijk de laatste aangepaste uitreiking, al was het vorig jaar alleen een digitale ceremonie en is er dus zeker sprake van vooruitgang.

Er werd vanochtend al druk over gespeculeerd, want het was niet alleen ons opgevallen, of Máxima haar outfit van de ochtend zou verwisselen. Dat was namelijk exact dezelfde outfit waarin ze in 2020 de Appeltjes uitreikte, en het zou toch niet...

Máxima kiest voor azuurblauw

Garderobefoutje?

Nee hoor. Of Majesteit vond het zelf een leuk detail, of er is een garderobefoutje gemaakt dat na het lezen van de eerste reacties snel hersteld werd. HM koos voor haar middagprogram in elk geval voor een andere look in verrukkelijk blauw, helemaal passend bij het prachtige (zwembad)weer. Ook weer van Natan trouwens.

Het thema van de Appeltjes van Oranje dit jaar is ‘Mentale Kracht’ en besteedt aandacht aan mentale gezondheid. De prijzen worden toegekend aan drie sociale initiatieven waarbij vrijwilligers mensen met psychische problemen helpen. Zij bieden een luisterend oor en helpen hen weer mee te doen in de samenleving.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door prinses Beatrix.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in