Máxima heeft een wel heel veelzijdige week

Koningin Máxima

Van jeans tot ambtenaren en van financiële speeches tot een basisschoolbezoek.

Koningin Máxima mocht vanmiddag in een thuiswedstrijd in Den Haag naar de viering van het vijftienjarig jubileum van het Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren.

Waarmee maar weer eens duidelijk wordt hoe gevarieerd het programma van een koningin precies is. Deze week alleen al meldde ze zich bij een jeansfabrikant, basisschoolkinderen, bij een soort Voedselbank en bij Iraanse vrouwen die in Nederland wonen. En nu dus bij de ambtenaren.

Máxima

Het leest niet als de meest glamourous bezigheid, maar laat dat maar aan Máxima over. Zij liet zich heerlijk behoed en op Máximaal rood bijpraten over het netwerk, dat de nadruk legt op meer inclusiviteit.

Over inclusiviteit gesproken: vanochtend hield Máxima vanuit haar VN-werk een online toespraak bij de International Financial Inclusion Conference die in Nigeria wordt gehouden. Daarin sprak ze over het ontwikkelen van digitale identiteitsbewijzen.

Een typisch van-alle-markten-thuis-dagje voor HM dus.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in