Máxima en Letizia kiezen dezelfde jurk

Máxima en Letizia kiezen dezelfde jurk

Een chic maar ons al bekend glamourmomentje, daar in Spanje.

Echt glamorous royalmomenten zijn schaars in deze tijden. Dus als koningin Letizia van Spanje eropuit gaat, is dat altijd hoopgevend. Zij van de va-va-voom. Ook deze week stelde ze niet teleur: ze trok een bloedrode Massimo Dutti uit de kast. Dramatische cape erbij, helemaal niets meer aan doen.

Máxima en Letizia kiezen dezelfde jurk

En precies datzelfde dacht koningin Máxima ook. Alleen dan een paar maanden eerder.

We hebben het vaak over HM's outfit in Utrecht gehad. Haar 'sissende showlook', zoals we 'm hier bestempelden: bloedrode jurk, dramatische cape... het plaatje is erg anders dan dat van Letizia. Maar de gemene deler is enorm: het gaat hier om precies dezelfde jurk.

Máxima en Letizia kiezen dezelfde jurk

Die van Massimo Dutti dus, een label waar Máxima dól op is maar dat ook uit Spanje komt en dus ook Letizia een beetje toebehoort. Lange mouwen, een hoge hals, een mooie split (die we bij Leti wel even íets meer te zien kregen)... geen wonder eigenlijk dat dit een royal hit werd.

Máxima en Letizia kiezen dezelfde jurk

Letizia droeg de jurk na maanden vol zwart, grijs en andere rustige kleuren naar de opening van een tentoonstelling over de Spaanse feministe Concepcíon Arenal. Daar mocht dus voor worden uitgepakt.

Om van te smullen.

Beeld: Getty Images/Brunopress

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!