Máxima en Amalia op Curaçao: dág pastelletjes, hallo kleur!

Door Ella Vermeulen
Oranjes Curacao

De epic Tour d'Orange is gearriveerd op Curaçao.

Om een béétje representatief voor de dag te komen, hebben koningin Máxima en kroonprinses Amalia (en hun team) zich helemaal suf gepakt.

Er is zelfs al een koffervlucht van het ene eiland naar het andere aan te pas gekomen, om alles goed te kunnen preppen. En zoals wel vaker in tropical climes worden de printjes en kleuren nadrukkelijker naarmate de reis vordert. Bij aankomst op Curaçao knalden moeder en dochter al vrolijk in het rood

Oranjes Curacao
© Brunopress

… en op de eerste dag met werkbezoeken dekten ze samen de blauw met gele vlag van het land #DiplomaticDressing. ZM oogt inmiddels permanent off-duty in zijn overhemd; je zou hem een knappe guayabera gunnen.  

Oranjes Curacao
© Brunopress

En poseren bij dit liefdesmonument was best toepasselijk: Willem-Alexander en Máxima zijn vandaag 21 jaar getrouwd en hingen een slotje aan het Punda Love Heart kunstwerk.

Het was al snel een hele bezienswaardigheid ❤️ !

Het loopje ging over de brug naar het Brionplein, waar de Koning het startschot gaf voor de inschrijving van de Koningsspelen.

Oranjes Curacao
© Brunopress

Kinderen van het funderend onderwijs (basisschool) deden mee aan sportwedstrijden op het plein en de belangstelling was gróót. 

Oranjes Curacao
© Brunopress

Aansluitend bezocht het gezelschap de wijk Otrobanda, waar zij onderweg spraken met bewoners, kunstenaars en muzikale optredens bekijken.

Oranjes Curacao
© Brunopress

En Amalia zichzelf tegenkwam, op een schilderij. 

De koning sloeg vandaag ook nog even een munt van zichzelf. 

Maar het beschilderen van de Chichi was toch te beladen, dat programma-onderdeel werd geschrapt, waar sommige mensen toch gemengde gevoelens over hadden. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in