Maak kennis met de nieuwe hertog en hertogin van Edinburgh!

edward sophie wessex edinburgh

Prins Edward en gravin Sophie krijgen eindelijk promotie.

In al het koninklijke kabaal rond prins Harry en zijn vrouw Meghan, die deze week opeens wél heel veel waarde bleken te hechten aan titels voor hun kinderen Archie en Lilibeth, sneeuwden de Wessex'jes al tijden een beetje onder.

edward sophie wessex edinburgh
© Getty Images

Terwijl dit toch royals zijn waar elke monarchie van droomt: niet veeleisend, schandaalvrij, bereid om naar internationale uithoeken te reizen om het land te vertegenwoordigen en gewoon betrokken deelnemers aan de koninklijke agenda.

edward sophie wessex edinburgh
© Getty Images

Charles III heeft de rust en de loyaliteit eindelijk beloond met een nieuwe hogere titel: prins Edward – hij is vandaag 59 geworden – mag zichzelf voortaan de hertog van Edinburgh noemen. Dat was de titel van hun vader, prins Philip, hier in het midden. Er was even twijfel over, maar het is dus toch gegaan zoals de Queen het ooit voor ogen had.

edward sophie wessex edinburgh
© Getty Images

Edward heeft jaren geleden al de bijbehorende taken overgenomen, zoals de Duke of Edinburgh Awards, een fonds waarmee jongeren zich kunnen ontwikkelen. Duke of Edinburgh is een van de meest senior titels binnen de Royal Family.

edward sophie wessex edinburgh
© Getty Images

Edwards vrouw Sophie (58), de gravin van Wessex, is hiermee de nieuwe hertogin van Edinburgh. Ook zeer verdiend, gezien haar tomeloze inzet, nog even afgezien van het feit dat ze zorgt voor een positieve sfeer: zowel koningin Camilla als prinses Catherine zijn dol op haar.

edward sophie wessex edinburgh
© Getty Images

De Wessex'jes kregen bij hun huwelijk de lagere titel van graaf en gravin. Het was in de nasleep van de scheidingen van Charles en Diana en Andrew en Sarah, de Queen wilde destijds de deuk op hen niet al te groot maken. Dat haar zoon hen nu alsnog deze erkenning geeft hebben ze beslist verdiend.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in