Lady in Red: Catherine pakt uit voor het Corps Diplomatique

Wat leuk om de Lotus Tiara weer eens te zien.

Door Ella Vermeulen
Catherine Jenny Peckham

De prinses van Wales is al aardig in kerststemming, afgaand op de prachtige rode Jenny Peckham die ze koos voor een receptie van het Corps Diplomatique in Buckingham Palace.

Catherine jenny peckham
© ANP

De look behelsde niet alleen de mooie avondjurk, maar ook passende ordes: het rood-wit-blauwe lint van de Royal Victoria Order die ze in april 2019 kreeg toen ze acht jaar getrouwd was met William en het Dame Grand Cross (Grootkruis) als lid van de  Royal Victorian Order en de Royal Family Order of Queen Elizabeth II.

Kate staatsbezoek China 2015
© Getty Images

Erbij de Lotus Tiara, een vrij luchtig gevalletje dat ze ook droeg op haar eerste diplomatenreceptie in 2013 en tijdens het staatsdiner in China in 2015. De tiara was ooit van de Queen-Mum (de moeder van de in september overleden koningin Elizabeth). De oorbellen zijn geleend uit de collectie van haar schoonoma, sinds 2016 draagt Kate ze regelmatig.

Camilla Belgische saffieren tiara
© ANP

Ook koningin Camilla was een plaatje in donkerblauw met daarbij de Belgische Saffieren Tiara en een collier met saffieren uit de collectie van koningin Elizabeth.

Ze arriveerde in een jaloersmakende cape, geborduurd met zilverdraad. De receptie werd in 2020 en 2021 afgelast vanwege de coronabeperkingen en zou in maart worden gehouden, maar werd toen uitgesteld door de Russische invasie in Oekraïne. Reden dus om extra uit te pakken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in