Koningin Rania is een enthousiaste moeder van de bruidegom

Jordanie rajwa rania hussein
© Royal Hashemite Court

Zoals koningin Rania van Jordanië een geestdriftig onbezoldigd weddingplanner was voor het huwelijk van haar oudste dochter prinses Iman, zo heeft ze ook volop voorpret van de aanstaande bruiloft van haar oudste zoon, kroonprins Hussein met Rajwa Al-Saif.

Die grote dag komt in rap tempo dichterbij, het stel trouwt op 1 juni 2023 in het Zahran Paleis in Amman, waar ook Rania en Husseins vader, koning Abdullah II trouwden. Rania deelde dit lieve filmpje van Hussein.

Zo zien de uitnodigingen eruit, het thema van de dag is 'we verheugen ons'. Vanavond is een pre-wedding banket waarmee de festiviteiten voor het huwelijk van start gaan. Rania is hier de gastvrouw.

Rania iman Salma Jordanie
© Queen Rania

De dresscode voor het huwelijk, waar ook buitenlandse royals worden verwacht (zoals Willem-Alexander, Máxima én Amalia) is black tie en lange jurken (net als bij prinses Salma), maar geen tiara's (behalve de bruid dan, Rajwa mag er vast wel eentje van haar schoonmoeder lenen).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in