Koningin Máxima: 'Mentale gezondheid voor allemaal'

Door Ella Vermeulen
Koningin Máxima: 'Mentale gezondheid voor allemaal'

Mentale gezondheid én het MBO? Kolfje naar haar hand.

Koningin Máxima en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben een bezoek gebracht aan de Young Impact take-over van ROC Friese Poort in Emmeloord.

HM kreeg er uitleg over het project, deed mee aan een workshop en kletste honderduit met de jongeren

Deze school take-over is gericht op talentontwikkeling en het stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid bij jongeren. Het werkbezoek stond in het teken van de mentale gezondheid van jongeren. HM kreeg er uitleg over het project, deed mee aan een workshop en kletste honderduit met de jongeren.

Koningin Máxima: 'Mentale gezondheid voor allemaal'

Young Impact is een landelijke jongerenbeweging die jongeren stimuleert in actie te komen om de wereld positief te veranderen, voor hun omgeving en voor henzelf. Ongeveer 750 studenten namen deel aan de take-over van Young Impact.

Koningin Máxima: 'Mentale gezondheid voor allemaal'

ROC Friese Poort is een mbo-instelling met zes vestigingen in Friesland en de Noordoostpolder. Op ROC Friese Poort is persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk al het leren van een vak; daarom nam de instelling deel aan de take-over. Het is voor het eerst dat de Young Impact take-over plaatsvond op een mbo-instelling.

Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in